תוכנית המזון של האו”ם: המלחמה והעמקת הכיבוש הגבירו את חוסר הביטחון התזונתי בגדה

המלחמה בעזה והעמקת הכיבוש, חוסר היציבות ההולך ומחמיר וההרעה במצב הכלכלי בשנת 2024 העמיקו את חוסר הביטחון התזונתי בגדה המערבית. כך עולה מהדו”ח השנתי למדינת פלסטין שפרסמה באחרונה תוכנית המזון העולמית של האו”ם.
על פי הדו”ח, “ההסלמה באלימות והגבלות התנועה הגדילו משמעותית את המצוקה הכלכלית וחוסר הביטחון התזונתי, והגבילו את גישתם של גורמים הומניטריים”. להערכת כוח המשימה לענייני ביטחון תזונתי, בשנת 2024 נזקקו לפחות 700 אלף בני אדם לסיוע במזון, גידול של 17% מתחילת השנה וגידול של 99% לעומת התקופה שקדמה ל-7 באוקטובר 2023. צריכת המזון נותרה נמוכה מרמות היעד – ב-40% ממשקי הבית שבהם תומכת תוכנית המזון העולמית נותרה צריכת המזון גבולית וירודה, וכן נצפו אסטרטגיות התמודדות שליליות – 67% ממשקי הבית אימצו אמצעי משבר או חירום (לעומת 46% ממשקי הבית ב-2023).
יצוין שבמענה על הצרכים הגדלים, סיפקה תוכנית המזון העולמית בשנת 2024 סיוע מציל-חיים במזון ובמזומן לכ-283 אלף בני אדם בגדה המערבית. בנוסף על כך יישמה תוכנית המזון העולמית 12 מיזמים חקלאים שהתמקדו בהקמה ובשיקום של נכסים עבור 6,350 בני אדם (1,651 נשים ו4,699 גברים). המיזמים כללו הקמת חממות, גינות ביתיות, גידולים הידרופוניים, כוורנות, מחסים לבעלי חיים ומתקנים לעיבוד מזון. הפעילויות יושמו ב-43 יישובים בחמש נפות ברחבי הגדה המערבית – בית לחם, חברון, ג’נין, טול כרם וקלקיליה.
לעיון בדו”ח המלא (81 עמודים, באנגלית):
Annual Country Reports – Palestine | World Food Programme
עוד בנושא:
תנועות שלום וזכויות אדם בישראל פתחו בקמפיין סיוע למשפחות פלסטיניות בגדה ובירושלים המזרחית