restbet restbet tv restbet giriş restbet restbet güncel restbet giriş restbet restbet giriş restizle betpas betpas giriş pasizle betpas betpas giriş pasizle iskambil oyunları rulet nasıl oynanır blackjack nasıl oynanır evden eve nakliyat malatya rent a car malatya rent a car parça eşya taşıma evden eve nakliye şehirler arası nakliyat ofis taşıma sex shop istanbul sex shop ataşehir sex shop eşya depolama uluslararası nakliyat ev depolama nakliyat eşya depolama tuzla eşya depolama eşya depolama fiyatları depolama istanbul eşya depolama şirketi ofis taşıma bostancı nakliyat üsküdar nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat ücretleri şehirler arası nakliyat

הלמ"ס: נשים בישראל עובדות יותר ומשתכרות פחות

7 במרץ 2011

שיעור ההשתתפות של נשים בכוח העבודה בישראל גדל בשני העשורים האחרונים, איך הן עדיין מרוויחות פחות מגברים, דווקא כאשר מדדי ההשכלה, הוותק והניסיון שלהן עולים – כך עולה מנתונים שפורסמו על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לרגל יום האישה הבינלאומי. מנתוני הלמ”ס עולה כי בין השנים 1990 ל-2009 עלה שיעור ההשתתפות של נשים בכוח העבודה מרמה של 41% לרמה של 47% – כלומר, כמעט מחצית מהעובדים והעובדות בישראל הן נשים.

ניכר כי קיים פער גדול בין המצב במגזר היהודי למצב במגזר הערבי, וכי הפער הזה נובע מהבדלים ברמת ההשכלה במגזרים השונים. ב-2009, 58% מכוח העבודה היהודי היו נשים בעוד שבמגזר הערבי רק 21% מהעובדים והעובדות היו נשים. הפער מצומצם כאשר בוחנים נשים יהודיות ונשים ערביות שלמדו 16 שנים ויותר. בקרב אוכלוסיה זו, הפער בין המגזרים עומד על 79% לעומת 74%. כוחה של ההשכלה בהוצאת נשים לעבודה ניכר גם מהשוואה בין גברים ונשים במגזר היהודי – 79% מהנשים היהודיות עם 16 שנות לימוד ויותר עבדו בשנת 2009 לעומת 75% מהגברים היהודים בעלי אותה רמת השכלה.

מהשוואה של תחומי התעסוקה עולה כי קיימת עדיין חלוקה לתחומי עבודה “נשיים” ותחומי עבודה “גבריים”. 21% מהנשים בישראל עוסקות בחינוך ו-17% בבריאות, רווחה וסעד. תחומי העיסוק הנפוצים אצל גברים הם תעשייה (20%) ושירותים עסקיים (16%).

השכר החודשי הממוצע של גבר בשנת 2009 היה 9,526 שקל לחודש לעומת 6,280 שקל לאישה. כלומר, הכנסתן של נשים עמדה על שיעור של 66% מהכנסתם של גברים.

הפער גדל גם ככל שהגיל עולה. מהשוואה בין ההכנסה לשעה ברוטו לשכיר עבור אישה לעומת גבר, נמצא כי בגילאים 24-15 מרוויחות נשים 91% משכרם של גברים. בגילאים 65-55 מרוויחות נשים 82% בלבד משכרם של גברים. עוד נמצא במחקר כי עלייה במספר שנות הלימוד אינה תורמת לצמצום הפער בהכנסה. על פי נתוני השכר ב-2009, 68% מהעשירון התחתון היו נשים ורק 26% מהעשירון העליון. נתון זה מעיד יותר מכל על כך שבכלכלה החופשית ושוות ההזדמנויות, לכאורה, רבים מהעובדים (או יותר נכון, העובדות) מוגבלים עדיין בשל נתונים שאינם קשורים ישירות ליכולותיהם או למידת השקעתם, אלא רק למצבם מלידה.