restbet restbet tv restbet giriş restbet restbet güncel restbet giriş restbet restbet giriş restizle betpas betpas giriş pasizle betpas betpas giriş pasizle iskambil oyunları rulet nasıl oynanır blackjack nasıl oynanır evden eve nakliyat malatya rent a car malatya rent a car parça eşya taşıma evden eve nakliye şehirler arası nakliyat ofis taşıma sex shop istanbul sex shop ataşehir sex shop eşya depolama uluslararası nakliyat ev depolama nakliyat eşya depolama tuzla eşya depolama eşya depolama fiyatları depolama istanbul eşya depolama şirketi ofis taşıma bostancı nakliyat üsküdar nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat ücretleri şehirler arası nakliyat

נבילה אספניולי, בקרוב ח”כית מטעם חד”ש: רוצה להיות קול הקבוצות המוחלשות

2 בדצמבר 2012

פעילת חד”ש הוותיקה נבילה אספניולי נולדה ב-1955 בנצרת, התגוררה במשך שנים בעיר חיפה, ושבה לנצרת, בה היא מתגוררת עד היום. בחודש שעבר נבחרה למקום החמישי ברשימת חד”ש לכנסת ה-19. אף מועמד אחר לא התמודד מולה על מקום זה, הנחשב ריאלי, כדי להבטיח כי בחמישייה הראשונה ברשימת חד”ש לכנסת תהיה מועמדת. יתרה מזאת, שני חברי הסיעה הנמצאים בצמרת רשימת חד”ש לכנסת – מוחמד ברכה וחנא סוויד – הודיעו כי יסיימו את שליחותם בכנסת באמצע הקדנציה הקרובה. כך שגם אם לא תשיג חד”ש את המנדט החמישי שלה בבחירות, אספניולי צפויה לכהן כח”כית.

אספניולי, פעילה פמיניסטית ידועה, נמנית עם מייסדי מרכז מוסאוא לשוויון זכויות האוכלוסייה הערבית בישראל, ובעבר כיהנה כיו”ר המרכז. כיום היא מנהלת את מרכז אל-טופולה בנצרת, הפועל לקידום החינוך לגיל הרך ושוקד על העצמת נשים ושילובן בשוק העבודה.פסיכולוגית קלינית במקצועה, אספניולי היא בוגרת תואר ראשון בחוג לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה. המשיכה בלימודי תואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת העברית בירושלים. את התואר השני השלימה באוניברסיטת במברג, גרמניה, במחלקה לפסיכולוגיה.

עם שובה לארץ ב-1987 המשיכה בפעילותה הציבורית הענפה, ומאחוריה עשרות שנות פעילות למען שלום, שוויון וזכויות נשים. בין היתר הייתה פעילה בתנועת נשים בשחור, בקואליציית נשים לשלום ובמרכז “אישה לאישה” בחיפה. עד לאחרונה הייתה גם חברת הנהלת הקרן החדשה לישראל. ב-2006 זכתה אספניולי בפרס השלום של מדינת אאכן בגרמניה. באותה שנה הוזכר שמה בין אלף הנשים המועמדות לפרס נובל לשלום, ובשנה שעברה שובצה ברשימת 100 הנשים המשפיעות ביותר בעולם של הארגון הפמיניסטי”Women Deliver” . מערכת “זו הדרך” שוחחה עם אספניולי, בעיצומה של מערכת הבחירות.

איזה סדר יום את מביאה לכנסת?
קודם כל, אפעל למימוש המצע של חד”ש. נבחרתי כדי לייצג את החזית ואפעל למימוש עקרונותיה. שנית, אני רוצה לקדם את האינטרסים של המגזרים המוחלשים ביותר בחברה הישראלית. במילים אחרות: אפעל למען הצדק חברתי והשוויון, תוך הכרה שקיימות קבוצות שהן מוחלשות במיוחד, כגון נשים, בעלי מוגבלויות, תושבי הכפרים הלא-מוכרים, וכל מה שמוגדר כ”פריפריה” הסובלת מאפליה שלטונית מתוכננת ושיטתית.

בחודשים האחרונים התנהל ויכוח סוער במסגרת חד”ש בשאלת שיריון נשים ברשימה לכנסת. כפעילה פמיניסטית ותיקה, מה עמדתך בנושא?
אני תומכת בצעדים המבטיחים ייצוג נשים במקומות ריאליים ברשימת חד”ש. אני סבורה כי נשים יכולות וחייבות לקדם את מאבקיהן, וגם לייצג את עצמן, בכל המרחב הציבורי, כולל בכנסת. אני מקבלת את ההכרעה הדמוקרטית של מועצת חד”ש האחרונה, אך ממשיכה להאמין כי בעתיד יהיה עלינו לפעול כדי להבטיח שיריון לנשים ברשימה. זאת, כפועל יוצא מהפעילות הענפה וארוכת השנים של חד”ש למען נשים ולמען שוויון מגדרי. אמשיך לפעול כדי שחד”ש תאמץ סדר יום פמיניסטי עקבי יותר – הן כלפי פנים והן כלפי חוץ, בחברה ובכנסת.

האם כבר מוכנות הצעות החוק הראשונות?
אני עוסקת בתחומים רבים ושונים. הייתי רוצה לנסח את הצעות החוק יחד עם נציגי הקבוצות המוחלשות בחברה הישראלית. אני רוצה לסייע להיות הקול בכנסת של הקבוצות המוחלשות, ואני רואה אותן לוקחות חלק פעיל במסגרת עבודתי הפרלמנטרית. בכוונתי להקים קבוצות עבודה עם פעילי השטח, כדי לקדם את החקיקה ולסייע להעלות נושאים אשר בדרך כלל אינם מטופלים, ואשר חייבים לקבל חשיפה ציבורית רחבה יותר.

האם יש נושאים בהם תימנעי מלעסוק במסגרת פעילותך הפרלמנטרית?
כעקרון, אין נושאים שלא אעסוק בהם. יחד עם זאת, אני מקווה שבסיעה בכנסת נוכל להגדיר תחומי פעילות ומומחיות, ותיווצר דינאמיקה של עבודה משותפת. למשל: ח”כ ד”ר עפו אגבריה, המומחה בשאלות של רפואה ציבורית; ח”כ דב חנין, המומחה לנושאי סביבה; ח”כ חנא סוויד, המומחה בסוגיות תכנון וקרקעות, וכו’. עדיין ישנו כר נרחב לפעילות ציבורית, וכאמור – אני רואה את עצמי כפועלת בתחומי הצדק החברתי, למען נשים לטובת הקבוצות המוחלשות ביותר.

הריאיון התפרסם בגיליון השבוע של “זו הדרך”