restbet restbet tv restbet giriş restbet restbet güncel restbet giriş restbet restbet giriş restizle betpas betpas giriş pasizle betpas betpas giriş pasizle iskambil oyunları rulet nasıl oynanır blackjack nasıl oynanır evden eve nakliyat malatya rent a car malatya rent a car parça eşya taşıma evden eve nakliye şehirler arası nakliyat ofis taşıma sex shop istanbul sex shop ataşehir sex shop eşya depolama uluslararası nakliyat ev depolama nakliyat eşya depolama tuzla eşya depolama eşya depolama fiyatları depolama istanbul eşya depolama şirketi ofis taşıma bostancı nakliyat üsküdar nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat ücretleri şehirler arası nakliyat

בצל אחוז הצבעה גבוה במיוחד בקרב הסטודנטים הערבים: חשש כבד לטוהר הבחירות לאגודת הסטודנטים באונ’ חיפה

9 בינואר 2025

אמש (8.1) התקיימו הבחירות לאגודת הסטודנטים באוניברסיטת חיפה, זאת לאחר שבית המשפט המחוזי ביטל את יום הבחירות הקודם שתוכנן להתקיים בחודש ספטמבר עקב חשש  שהאגודה היוצאת ניסתה למנוע מסטודנטים ערבים להגיש את מועמדותם ואף למנוע הצבעתם באגודה. אך נדמה שלמרות הביקורת השיפוטית החריפה על האגודה היוצאת, אנשיה עדיין עושים כל שביכולתם כדי לפגוע בהליך הבחירות התקין.

במהלך יום הבחירות נפרסו מספר קלפיות ברחבי הקמפוס, אך לטענת פעילי חד”ש סטודנטים באוניברסיטת חיפה, וועדת הבחירות (אותה מנהלת האגודה היוצאת) עשתה כל שביכולתה כדי לעקב את הבחירות. כך למשל, סטודנטים דיווחו כי הם עמדו בין שעה לשעה וחצי בתור כדי להצביע. יצויין שאחוז ההצבעה הכללי בבחירות אמש עמד על 12% מכלל הסטודנטים, וכ-53% אחוז מכלל המצביעים הם סטודנטים ערבים.

לאחר סגירת הקלפיות אמש בשעה 21:00, וועדת הבחירות הודיעה כי ספירת הקולות תתבצע יום למחרת בשעה 10 בבוקר. הקלפיות, נשארו נעולות בחדר של האגודה במהלך הלילה ופעילים מתאי הסטודנטים שרצו לאגודה, נשארו לישון במהלך הלילה בקמפוס כדי לוודא שאין פגיעה או גניבת קולות מהקלפיות. אך להפתעת הפעילים, הבוקר הם גילו כי חלק מהקלפיות הוזזו ובכך עולה חשש כבד לפגיעה בטוהר הבחירות. יצויין שגם במהלך היום (9.1), עדיין לא נספרו הקולות בקלפיות.

אחוז ההצבעה הגבוה, במיוחד בקרב הסטודנטים הערבים, נובע בשל קמפיין הבחירות המוצלח של רשימת הסטודנטים הערבים “הכרמל” שהורכבה במיוחד לקראת הבחירות. הרשימה, המורכבת מסטודנטים הפעילים בתאי הסטודנטים של חד”ש, בל”ד וסטודנטים עצמאיים, הורכבה בשביל להבטיח שמירה על זכויותיהם של הסטודנטים הערבים בקמפוס, שבמשך שנים סובלים מאפליה ורדיפה מצד הנהלת האוניברסיטה ואגודת הסטודנטים. בהקשר זה חשוב לציין כי אוניברסיטת חיפה היא זו שהחלה את רדיפת הסטודנטים הערבים לאחר ה-7 באוקטובר בעקבות פרסומים שונים של סטודנטים ברשתות החברתיות.

יש לציין כי תא חד”ש סטודנטים הביע מראש חשש לגבי טוהר הבחירות. במכתב ששלח תא הסטודנטים להנהלת האוניברסיטה כשבועיים לפני הבחירות נכתב: “נדרשת הקפדה יתרה להבטיח כי הליך הבחירות ייערך בשקיפות, ביושר ובהוגנות, תוך שמירה בלתי מתפשרת על עקרונות טוהר הבחירות. לצערנו, מניסיון העבר, בעיקר בשנת, 2020 נתקלנו במצבים בהם סטודנטים רבים לא הצליחו לממש את זכותם הדמוקרטית עקב המתנה ממושכת בקלפיות, שהובילה להדרתם מתהליך ההצבעה. עוד בשנה הנוכחית נוהלו שני הליכים משפטיים בעניין טוהר הבחירות, מצב זה פוגע באמון הסטודנטים בהליך הבחירות ובתחושת השייכות לקהילה האקדמית – ולכן אנו דורשים התייחסות משמעותית וקפדנית שתבטיח את טוהר הבחירות וההשקפה עליהן מצד האוניברסיטה והמועמדים”.