restbet restbet tv restbet giriş restbet restbet güncel restbet giriş restbet restbet giriş restizle betpas betpas giriş pasizle betpas betpas giriş pasizle iskambil oyunları rulet nasıl oynanır blackjack nasıl oynanır evden eve nakliyat malatya rent a car malatya rent a car parça eşya taşıma evden eve nakliye şehirler arası nakliyat ofis taşıma sex shop istanbul sex shop ataşehir sex shop eşya depolama uluslararası nakliyat ev depolama nakliyat eşya depolama tuzla eşya depolama eşya depolama fiyatları depolama istanbul eşya depolama şirketi ofis taşıma bostancı nakliyat üsküdar nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat ücretleri şehirler arası nakliyat

יגאל גלוקשטיין המוכר בשם “טוני קליף” טרוצקיסט אנגלי נולד ב-20 במאי 1917 במושבה זיכרון יעקב

20 במאי 2023

יגאל גלוקשטיין מנהיג המפלגה הסוציאליסטית ששינה את שמו באנגליה לטוני קליף, נולד ב-20 במאי 1917 במושבה זיכרון יעקב בפלשתינה בזמן השלטון העות’מני על פלשתינה, הוריו של גלוקשטיין שהיו חלק “מאנשי העלייה השנייה” מפולין התיישבו בזיכרון יעקב, יגאל היה אחד מארבעת ילדיהם של אסתר ועקיבא גלוקשטיין, אחיו חיים גלוקשטיין היה עיתונאי וכותב ידוע, אחיינו של גלוקשטיין הוא האמן דוד טרקטובר, בן אחותו. רוה”מ ישראל השני משה שרת היה חבר משפחה שנהג לבקר בבית משפחת גלוקשטיין.

גלוקשטיין למד בתיכון בירושלים ובטכניון בחיפה משם פרש ועבר ללמוד כלכלה באוני’ העברית, נמשך לקומוניזם וראה עצמו קומוניסט על אף שמעולם לא הצטרף לפק”פ (המפלגה הקומוניסטית של פלשתינה), יחד עם חברים אחרים “מהשומר הצעיר” הצטרף לליגה הקומוניסטית המהפכנית האנטי ציונית.

בזמן מלחמת העולם השנייה היה מהפעילים שהתנגדו לגיוס יהודים לצבא הבריטי שהייתה מלחמה בין אימפריות, הוא נעצר והיה כלוא בזמן המלחמה. לאחר ששוחרר הוא פגשתו את אשתו חניה רוזנברג מהגרת מדרום אפריקה יחד הם חיו בת”א ב-1945 וב-1947 הם היגרו לבריטניה, גלוקשטיין מעולם לא קיבל אזרחות אנגלית והוא אף הוגלה לאירלנד לכמה שנים, באירלנד היה פעיל בחוגים שמאליים.

הוא חזר לאנגליה והתגורר שם בזכות אשתו שהייתה אזרחית בריטית, שם הוא הצטרף למפלגה הקומוניסטית המהפכנית והיה תומך של ג’וק הסטון, מפלגתו הייתה ביקורתית כלפי האינטרנציונל הרביעי והתקיימו דיונים על מדינות סוציאליסטיות שהיו תחת דומיננטיות רוסית. ב-1950 סייע בהקמת המגזין “סושיאליסט ריוויו”, עד שהמגזין הוחלף במגזין חדש “אינטרנשיונל סוציאליזם” ב-1960, סושיאליסט ריוויו הפסיק להופיע ב-1962.

ב-1959 פרסם ספרון על רוזה לוקסמבורג תחת שם העט טוני קליף, שם שאימץ מאוחר יותר. גלוקשטיין היה פעיל במפלגות טרוצקיסטיות עד למותו בשנת 2000. הטרוציקסט האמריקאי שמואל פרבר טען כי המבנה המפלגתי שהנהיג גלוקשטיין היה דומה למבנה המפלגתי הסובייטי של זינובייב מה שהוביל לפילוגים פנים מפלגתיים. חניה רוזנברג הייתה פעילה גם כן במפלגות טרוצקיסטיות וחברה באיגוד המורים, שלושה מארבעת ילדיהם היו פעילים גם כן במפלגות טרוצקיסטיות ביניהם דוני גלוקשטיין שכתב שני ספרים על אביו. הביוגרפיה של טוני קליף בלתי ניתנת להפרדה מההיסטוריה הטרוצקיסטית של אנגליה