restbet restbet tv restbet giriş restbet restbet güncel restbet giriş restbet restbet giriş restizle betpas betpas giriş pasizle betpas betpas giriş pasizle iskambil oyunları rulet nasıl oynanır blackjack nasıl oynanır evden eve nakliyat malatya rent a car malatya rent a car parça eşya taşıma evden eve nakliye şehirler arası nakliyat ofis taşıma sex shop istanbul sex shop ataşehir sex shop eşya depolama uluslararası nakliyat ev depolama nakliyat eşya depolama tuzla eşya depolama eşya depolama fiyatları depolama istanbul eşya depolama şirketi ofis taşıma bostancı nakliyat üsküdar nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat ücretleri şehirler arası nakliyat

מקרון לא לבד; האיחוד האירופי יגדיל את תמיכתו ברשות הפלסטינית עם סיוע של 1.6 מיליארד יורו

14 באפריל 2025

האיחוד האירופי יגדיל את תמיכתו הכלכלית לרשות הפלסטינית באמצעות חבילת תמיכה של 1.6 מיליארד יורו למשך שלוש שנים, כך אמרה היום (שני) נציבת אירופה לאזור הים התיכון דוברבקה שויצה על פי ידיעה שפורסמה בסוכנות הידיעות “וואפא” הפלסטינית. הנציבה הוסיפה כי לצד הגדלת התמיכה תידרש הרשות להחיל כמה רפורמות למניעת שחיתות.

האיחוד האירופי הדגיש כי באמצעות תכנית זו הוא מחזק את מחויבותו הבלתי מתפשרת לעם הפלסטיני ואת תמיכתו בפתרון שתי המדינות, כבסיס לשלום צודק ובר קיימא. התכנית נפרסת על פני שלוש שנים, משנת 2025 ועד 2027. על פי התכנית, 620 מיליון יורו יועברו כמענקים ישירים לתקציב הרשות — עלייה משמעותית בהשוואה לשנים קודמות. המענקים מיועדים לענות לצרכים הדחופים של המוסדות הלאומיים הפלסטיניים ולהבטיח המשך מתן שירותים חיוניים לאוכלוסייה. הסיוע יתואם עם ההתקדמות “בביצוע רפורמות אסטרטגיות בפלסטין, הכוללות יציבות פיננסית, דמוקרטיזציה של הממשל, חיזוק המגזר הפרטי, ופיתוח תשתיות ושירותים ציבוריים”.

עוד יוקצו 576 יורו לפרויקטים לחיזוק ההתאוששות הכלכלית והשיקום של פלסטין — בגדה, במזרח ירושלים ובעזה — מיד כשהתנאים בשטח יאפשרו זאת. הפרויקטים יתמקדו בתשתיות מים, אנרגיה ושירותים חיוניים נוספים. בנוסף, 82 מיליון יורו יוקצו מדי שנה לתמיכה בשירותים לפליטים הפלסטינים באמצעות סוכנות אונר”א, הן בפלסטין והן במדינות אחרות. התמיכה תאפשר לאונר”א להמשיך למלא את תפקידה המרכזי כגוף מוביל בזירה ההומניטרית. במסגרת התכנית, יועמד קו אשראי של עד 400 מיליון יורו דרך בנק ההשקעות האירופי, לצורך מימון יוזמות חדשות במגזר הפרטי הפלסטיני, בכפוף לאישור מוסדות הבנק.

יצוין שיו”ר הרשות מחמוד עבאס, שוחח היום בטלפון עם נשיא צרפת עמנואל מקרון. הנשיא עבאס הציג בפני מקרון תמונה מקיפה של ההתפתחויות בשטחים הפלסטינים והדגיש באופן חד־משמעי: יש לעצור לאלתר את התוקפנות נגד העם הפלסטיני, להבטיח זרימת סיוע הומניטרי מיידי, ולהפסיק כל ניסיון לגירוש העם הפלסטיני מאדמותיו בעזה, בגדה ובמזרח ירושלים. עבאס דרש לקדם העברת האחריות בעזה לרשות הפלסטינית, כולל האחריות הביטחונית, תחת התחייבות כל הפלגים הפלסטיניים לתכנית המדינית של אש”ף ולחוקיות הבינלאומית. הוא עמד על כך שהרשות תפעיל שלטון אחיד, חוק אחד ונשק חוקי בלבד.

הנשיאים הדגישו את חשיבות מימוש התכנית הערבית לשיקום מוקדם ולבנייה מחדש, תוך שמירה על נוכחות הפלסטינים במולדתם. עבאס ומקרון קראו במשותף להאיץ את המאמצים לקדם פתרון שתי המדינות, לקראת כינוס ועידת השלום הבינלאומית ביוני הקרוב. עבאס הציג בפני מקרון את פרטי תכנית הרפורמה הפלסטינית הכוללת. כמו כן, הנשיא עבאס הודה למקרון על עמדתה הברורה של צרפת נגד גירוש הפלסטינים, ועל תמיכתה בהפסקת הלחימה והחזקת העם הפלסטיני באדמתו. עבאס ציין במיוחד את תפקידה המרכזי של צרפת, בשותפות עם ערב הסעודית, ביוזמה לכינוס ועידת השלום הבינלאומית. הוא קרא להכיר במדינה הפלסטינית ולהעניק לה חברות מלאה באו”ם. בנוסף, הנשיא עבאס הודה לצרפת על הסיוע ההומניטרי המוענק לעם הפלסטיני, על התמיכה במוסדות הלאומיים הפלסטיניים ובסוכנות אונר”א, “המהווה עוגן הומניטרי מרכזי עבור הפליטים הפלסטינים”.

עבאס הדגיש בנחרצות את התנגדותו המוחלטת לכל תכנית שתכליתה גירוש העם הערבי הפלסטיני ממולדתו — בעזה, בגדה או בירושלים המזרחית — והבהיר כי תכניות כאלה מפרות את המשפט הבינלאומי ואת הלגיטימיות הבינלאומית. לדבריו, “העם שלנו יישאר באדמתו. לא נצא, ולא נגורש”.

מקרון הכריז ביום חמישי האחרון כי צריך להתקדם להכרה במדינה פלסטינית, וכי צרפת תעשה זאת בחודש יוני הקרוב. לדברי הנשיא הצרפתי, “זה הדבר הנכון לעשות”, והוא “מכוון לעשות זאת בחודש יוני בוועידה עם סעודיה”. בריאיון לערוץ הטלוויזיה “פראנס 5”, מקרון אמר כי “המטרה שלנו היא להוביל את הוועידה הזו יחד עם הסעודים מתישהו ביוני ושם נוכל להשלים את התנועה הזו של הכרה הדדית על ידי כמה מדינות”. עד עתה 148 מדינות מתוך 193 החברות באו”ם מכירות בפלסטין.

אמש גיבה ראש הממשלה בנימין נתניהו את בנו, יאיר היושב בארה”ב זה חודשים ארוכים ושמוקדם יותר קילל את נשיא צרפת בתגובה על אמירתו כי הוא תומך בהקמת מדינה פלסטינית, אבל אמר ש”סגנון תגובתו” אינו מקובל עליו. “אני אוהב את בני יאיר, ציוני אמיתי שדואג לעתיד המדינה”, אמר נתניהו, והוסיף: “לא נקבל הטפות מוסר להקמת מדינה פלסטינית, שתסכן את קיומה של ישראל, ממי שמתנגד לתת עצמאות לקורסיקה, קלדוניה החדשה, גינאה הצרפתית וטריטוריות נוספות, שעצמאותן לא תסכן את צרפת בשום דרך”. יאיר נתניהו תקף ביום ראשון בחריפות את מקרון ובציוץ חריג במיוחד ברשת החברתית X קרא נתניהו הבן לעצמאות של מחוזות וטריטוריות בשליטת צרפת, ובהם קורסיקה, פולינזיה הצרפתית וארץ הבסקים, והאשים את צרפת ב”ניאו-אימפריאליזם במערב אפריקה”. הדברים פורסמו בתגובה לדבריו של מקרון, שתמך בהקמת מדינה פלסטינית לצד ישראל”.

 

עוד בנושא:

35 הרוגים בטבח בשג’אעיה שבעיר עזה; צרפת תכיר במדינת פלסטין ביוני הקרוב