restbet restbet tv restbet giriş restbet restbet güncel restbet giriş restbet restbet giriş restizle betpas betpas giriş pasizle betpas betpas giriş pasizle iskambil oyunları rulet nasıl oynanır blackjack nasıl oynanır evden eve nakliyat malatya rent a car malatya rent a car parça eşya taşıma evden eve nakliye şehirler arası nakliyat ofis taşıma sex shop istanbul sex shop ataşehir sex shop eşya depolama uluslararası nakliyat ev depolama nakliyat eşya depolama tuzla eşya depolama eşya depolama fiyatları depolama istanbul eşya depolama şirketi ofis taşıma bostancı nakliyat üsküdar nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat ücretleri şehirler arası nakliyat

השייח’ סיאח א-טורי מאל-עראקיב יישלח ל-9 חודשי מאסר בגלל התמדתו במאבק

22 בנובמבר 2018

בית המשפט העליון דחה ביום שלישי האחרון את בקשת הערעור של השייח’ סיאח – א-טורי, סייאח אבו מדיעם, הפעיל המרכזי במאבק נגד הריסת אל-עראקיב שבנגב, והותיר על כנם את עשרת חודשי המאסר שנגזרו עליו. טענתו של השייח’ סיאח בן 69, היא שהמדינה עושה קרימינליזציה למאבק הערבי-בדואי בנגב נדחתה, והוא יחל לרצות את עונשו בדצמבר. פעילים חוששים כי להחלטה יהיו השלכות חמורות על מאבקם של התושבים הערבים-בדואים בכפרים הלא מוכרים.

השייח’ סיאח נאבק לצד כמה תושבים בכפר הבלתי-מוכר, הנמצא דרומית לרהט, נגד ניסיון המדינה לגרשם. עד כה נהרסו מבנים ארעיים הסמוכים לבית הקברות בכפר יותר מ-130 פעמים, ונבנו על ידי התושבים מחדש כעבור זמן קצר.

השייח’ סיאח הורשע ב-19 עבירות של הסגת גבול, 19 עבירות של כניסה למקרקעין ציבורי שלא כדין ועבירה של הפרת הוראה חוקית, לאחר ששב אל הקרקע שפונתה על ידי המדינה. טענתו, לפיה הוא עדיין נמצא בהליכים משפטיים לגבי בעלותו על הקרקע ועל כן זכותו להישאר שם, נדחתה בבית המשפט.

עו”ד שחדה אבן ברי, המייצג את השייח’ סייאח, הגיב להחלטה ואמר: “בעוד שסוגיית הבעלות על הקרקעות באל-עראקיב עוד תלויה ועומדת, בית המשפט העליון החליט להפוך עשרות אלפי אנשים בכפרים הלא מוכרים, שנאבקים למען קיום בכבוד בנגב, לעבריינים. בית המשפט שלח היום מסר מסוכן לכל הקהילה הבדואית, שמי שיעז למחות על גזילת האדמות והריסת הבתים ולמען הכרה בכפרים ימצא את עצמו במאסר”.

עו”ד מיכאל ספרד, המייצג את התושבים במאבק הקרקעות, אמר לאחר החלטת בית המשפט העליון כי “השימוש בכלי הפלילי נעשה תוך ביטול ההקשר החברתי הזה והתעלמות מכך שמדינת ישראל היא שמנעה ועיכבה את הסדר הקרקעות, ושעליה החובה לפתור את הבעיה החברתית שיצרה”.

יו”ר הרשימה המשותפת, ח”כ איימן עודה (חד”ש) מסר בתגובה: “יותר מ-130 פעמים הרסו את ביתו של שייח סייאח ותושבי הכפר, כחלק מהפרויקט ההיסטורי – כמה שיותר אדמה עם כמה שפחות ערבים. שיח סייאח הוא סמל של מאבק בלתי אלים למען זכויות התושבים לשמור על ביתם ולשבת על אדמת אבותיהם. הממשלה הגזענית שימיה ספורים ממשיכה במדיניותה לנשל את התושבים באלימות ומעצרים בגלל זהותם. היא מסמנת את שייח סייאח כדי לדכא את המאבק הפוליטי ולנסות להפוך אותו לסוגיה פלילית. אנחנו לא נכנעים – לא באל-עראקיב, לא בחאן אל-אחמר, לא באום אל-חיראן ולא בעשרות ישובים שקופים, מנותקי חשמל ותשתיות שחיים בתת תנאים ומפחדים מפינוי”.