restbet restbet tv restbet giriş restbet restbet güncel restbet giriş restbet restbet giriş restizle betpas betpas giriş pasizle betpas betpas giriş pasizle iskambil oyunları rulet nasıl oynanır blackjack nasıl oynanır evden eve nakliyat malatya rent a car malatya rent a car parça eşya taşıma evden eve nakliye şehirler arası nakliyat ofis taşıma sex shop istanbul sex shop ataşehir sex shop eşya depolama uluslararası nakliyat ev depolama nakliyat eşya depolama tuzla eşya depolama eşya depolama fiyatları depolama istanbul eşya depolama şirketi ofis taşıma bostancı nakliyat üsküdar nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat ücretleri şehirler arası nakliyat

21 ארגונים לזכויות אדם: לא חל שיפור במצור על עזה לאחר המשט

30 בנובמבר 2010

לא חל שיפור משמעותי בתנאי הסגר על עזה – זוהי המסקנה העיקרית העולה מדו”ח משותף שפרסמו הבוקר 21 ארגוני שלום וזכויות אדם בינלאומיים, ובהם “אמנסטי”, “אוקספם”, ו-“כריסטיאן אייד”. על פי הדו”ח, על אף שישראל נקטה בחצי השנה האחרונה צעדים להקלת המצור בעקבות הלחץ הבינלאומי על רקע אירועי המשט, בפועל ניכרת רק הקלה מזערית במצוקת אזרחי הרצועה.

הדו”ח מציין כי למרות שישראל הבטיחה להאיץ את קצב ייבוא חומרי הבניין עבור פרויקטים של האו”ם וגורמים בינלאומיים נוספים, בפועל “ההליך היה איטי ומוגבל”. החומרים, שיועדו לפרויקטים הומניטריים כגון שיקום בתי ספר ומרכזי בריאות, לא הועברו בכמות מספקת. כותבי הדו”ח ציינו עד היום אישרה ישראל יבוא חומרים רק ל-25 פרויקטים לשיפוץ בתי ספר וקליניקות של אונר”א, המהווים 7% בלבד מתוכנית השיקום המלאה של אונר”א בעזה.

הדו”ח קובע עוד כי בהתאם להערכות האו”ם, תושבי עזה זקוקים לכ-670 אלף משאיות חומרי בנייה לבניית בתי מגורים. אלא שבפועל, מאז ההקלות הישראליות, נכנסות מדי חודש לעזה רק 715 משאיות עמוסות בחומרי בנייה, כלומר כ-4,000 משאיות בלבד לכל אורך התקופה. “במידה והמצב יימשך כך, יחלפו כמה עשורים עד שתושבי עזה יוכלו להשלים את בניית בתיהם”, נכתב. בנוסף נטען כי מאחר וסוכנות אונר”א לא מצליחה לבנות מוסדות לימוד, 40 אלף ילדים אינם יכולים להירשם לבתי הספר של האו”ם, למרות זכאותם לכך.

למרות התחייבותה של ישראל לייעל כניסת ויציאת עובדי סיוע הומניטארי תושבי הרצועה, חלה הרעה בתחום זה. הדו”ח מראה כי מאז הכרזת צעדי ההקלות על המצור, ירד למעשה מספר האישורים שישראל העניקה לעובדי סיוע מקומיים של סוכנויות האו”ם.

לדו”ח המלא (באנגלית)