restbet restbet tv restbet giriş restbet restbet güncel restbet giriş restbet restbet giriş restizle betpas betpas giriş pasizle betpas betpas giriş pasizle iskambil oyunları rulet nasıl oynanır blackjack nasıl oynanır evden eve nakliyat malatya rent a car malatya rent a car parça eşya taşıma evden eve nakliye şehirler arası nakliyat ofis taşıma sex shop istanbul sex shop ataşehir sex shop eşya depolama uluslararası nakliyat ev depolama nakliyat eşya depolama tuzla eşya depolama eşya depolama fiyatları depolama istanbul eşya depolama şirketi ofis taşıma bostancı nakliyat üsküdar nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat ücretleri şehirler arası nakliyat

אירועים לציון 25 שנים למות אמיל תומא

12 באוגוסט 2010

הנהלת מכון אמיל תומא ללימודים פלסטינים וישראלים החליטה השבוע לקיים שורה של אירועים לציון 25 שנה למותו של המנהיג הקומוניסטי. האירועים ייערכו ברחבי הארץ וכוללים ימי עיון, דיונים, עצרת ופרסום מחודש של כתביו. תומא נולד ב-1919 בחיפה ולמד בבית ספר יסודי בעיר ואת לימודיו התיכוניים עשה בבית הספר התיכון הירושלמי היוקרתי “אל מוטראן”. בירושלים למד אצל ראיף ח’ורי, הסופר הקומוניסטי הלבנוני, אשר השפיע על תפיסת עולמו.

בשנת 1937 נסע ללמוד משפטים באוניברסיטת קיימברידג’. באותה תקופה היה פעיל במפלגה הקומוניסטית בבריטניה ושב לחיפה עם פרוץ מלחמת העולם השנייה. הוא הצטרף למפלגה הקומוניסטית בפלשתינה (פק”פ) והתמנה לעורך הראשון של עיתונה בשפה הערבית, “אל אתיחאד”. יחד עם פואד נאצר, אמיל חביבי ותופיק טובי החל לארגן את האיגודים המקצועיים של העובדים הפלסטינים. בשנת 1943 נמנה עם מייסדי הליגה לשחרור לאומי. בשנות השישים כתב דוקטורט בהיסטוריה בברה”מ בנושא הלאומית הערבית. בשנת 1971 נמנה על יוזמי הקמת “התאחדות האקדמאים הערבים בישראל”. בשנת 1975 כיהן כמזכיר “הוועד להגנה על האדמות הערביות” יחד עם סליבא ח’מיס.

במשך שנים רבות היה תומא חבר בלשכה הפוליטית של מק”י וחבר המזכירות הארצית של חד”ש . הוא כתב עשרות ספרים, מסות ומאמרים. ספרו היחיד שתורגם לעברית הוא “התנועה הלאומית הפלסטינית והעולם הערבי” (הוצאת מפרש, 1990).

אמיל תומא נפטר בחיפה ב-1985 ועל מצבתו, בבית העלמין הנוצרי-אורתודוקסי בחיפה, נחקק משפט מאחד מספריו: “אהבתי את עמי ומולדתי אהבה ללא מעצורים, והאמנתי באמונה מלאה באחוות עמים”. שנה לאחר מותו ייסדה מק”י את המכון ע”ש אמיל תומא לעיונים פלסטיניים וישראליים.