restbet restbet tv restbet giriş restbet restbet güncel restbet giriş restbet restbet giriş restizle betpas betpas giriş pasizle betpas betpas giriş pasizle iskambil oyunları rulet nasıl oynanır blackjack nasıl oynanır evden eve nakliyat malatya rent a car malatya rent a car parça eşya taşıma evden eve nakliye şehirler arası nakliyat ofis taşıma sex shop istanbul sex shop ataşehir sex shop eşya depolama uluslararası nakliyat ev depolama nakliyat eşya depolama tuzla eşya depolama eşya depolama fiyatları depolama istanbul eşya depolama şirketi ofis taşıma bostancı nakliyat üsküdar nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat ücretleri şehirler arası nakliyat

סיפורה של ילדה פלסטינית שנולדה לאם אזרחית ישראל ואב תושב עזה

29 בינואר 2022

אמל (שם בדוי) היא פלסטינית אזרחית ישראל הנשואה מזה עשור לפלסטיני תושב עזה. בני הזוג מתגוררים ברצועה עם שלושת ילדיהם, שהגדול מבניהם בן 8. בפברואר אשתקד, בעודה בהריון, אמל נכנסה מעזה לישראל, ובאוגוסט היא ילדה את בתה בבית חולים בישראל, שם הונפקה כמקובל הודעת לידה והתינוקת קיבלה מספר זהות.

בספטמבר פנתה אמל ללשכת רשות האוכלוסין בטייבה כדי לרשום את התינוקת במרשם האוכלוסין ולהנפיק עבורה תעודת לידה ודרכון ישראלי. מדובר בהליך רישום פשוט שאורכו עד חמישה ימי עבודה על פי אתר רשות האוכלוסין. כשפנתה כעבור זמן מה לברר את מצב הטיפול בבקשתה, הפנו את אמל ללשכת הרשות בנתניה ושם נאמר לה כי עניינה נשלח למטה בירושלים. מאז נמסר לה שוב ושוב כי טרם התקבלה החלטה בעניינה, מבלי לתת כל הסבר לסיבת העיכוב.

אמל רצתה לחזור עם התינוקת אל ביתה ומשפחתה שברצועה. בקשותיה להיכנס חזרה לעזה עם הילדה סורבו על ידי הרשויות בישראל מכיוון שבהעדר רישום של התינוקת במרשם האוכלוסין, אמל אינה יכולה להוכיח שקיים הקשר המשפחתי הנדרש לשם קבלת היתר כניסה לעזה עבור הבת. כך, חוסר הטיפול בבקשתה של אמל גוזר עליה שהות ממושכת הרחק מילדיה ברצועה, בניגוד לרצונה, ומונע ממנה לשוב לביתה. בהינתן האיסור הישראלי בפועל (חרף ביטול החוק!) על איחוד משפחות פלסטיניות בשטחה, בן זוגה וילדיה אינם יכולים להתאחד עמה כאן בישראל.

במכתב שלח ארגון גישה בשם אמל ללשכת מרשם האוכלוסין בנתניה, עו”ד סיגי בן ארי ציינה כי “העיכוב הבלתי סביר ברישום התינוקת במרשם האוכלוסין לא זו בלבד שהוא נגוע, על פניו, באפליה פסולה ביחס לאזרחיות אחרות, אלא שבמקרה של מרשתי הוא אף גורם לפגיעה קשה בזכותה שלה ושל בתה התינוקת לחיי משפחה”.

מגישה נמסר כי “בעקבות פנייתנו, אמל זומנה ללשכת האוכלוסין בנתניה ב-11 בינואר האחרון שם נמסר לה כי התינוקת נרשמה במרשם האוכלוסין. בנוסף, הונפקה עבור התינוקת תעודת לידה והיא צולמה לצורך הנפקת דרכון. אמל תוכל להיכנס לרצועה, יחד עם בתה התינוקת, ולהתאחד עם בני המשפחה הממתינים להן שם רק לאחר שיושלם תהליך הנפקת הדרכון ובכפוף לקבלת אישור כניסה לרצועה מרשויות הצבא הישראלי”.

למידע על קשיים בירוקרטיים נוספים העומדים בפני הורים פלסטינים מעזה בעלי אזרחות ישראלית המבקשים לרשום את ילדיהם בישראל: https://bit.ly/30TzBxs

עוד על החוק האזרחות שבוטל אך מוסיף להתקיים: