restbet restbet tv restbet giriş restbet restbet güncel restbet giriş restbet restbet giriş restizle betpas betpas giriş pasizle betpas betpas giriş pasizle iskambil oyunları rulet nasıl oynanır blackjack nasıl oynanır evden eve nakliyat malatya rent a car malatya rent a car parça eşya taşıma evden eve nakliye şehirler arası nakliyat ofis taşıma sex shop istanbul sex shop ataşehir sex shop eşya depolama uluslararası nakliyat ev depolama nakliyat eşya depolama tuzla eşya depolama eşya depolama fiyatları depolama istanbul eşya depolama şirketi ofis taşıma bostancı nakliyat üsküdar nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat ücretleri şehirler arası nakliyat

פורסם קול קורא לכנס שיתקיים באונ’ תל-אביב: מאה שנה למפלגה הקומוניסטית בארץ

30 בדצמבר 2019

           מרכז מינרבה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב ומכון אמיל תומא ללימודים פלסטיניים וישראליים בחיפה קוראים לחוקרים, לסטודנטים, לפעילים ולכל המעוניינים להגיש הצעות להרצאות לכנס אקדמי שיתקיים ב-24 במארס הקרוב לציון 100 שנה למפלגה הקומוניסטית.

    קול קורא לכנס האקדמי שכותרתו “100 שנה לתנועה הקומוניסטית בארץ: בין מהפכת פועלים לשחרור לאומי” פורסם בשבוע שעבר. התנועה הקומוניסטית הייתה ניסיון מתמשך – רצוף מכשולים, הצלחות וכישלונות – לקיים  שותפות יהודית-ערבית המחויבת לאינטרסים של שני העמים, וזאת במציאות מורכבת של עימות מתמשך.

    למידת ההיסטוריה הקומוניסטית בארץ מאפשרת דיון גם בסוגיות ובשאלות כלליות יותר אשר העסיקו וממשיכות להעסיק את המחקר, כמו קולוניאליזם, גישות לשאלה הלאומית (אינטרנציונליזם, דו-לאומיות, על-לאומיות), מרקסיזם, ליברליזם, שחרור לאומי, דה-קולוניזציה וצדק חברתי.

    בקול הקורא נכתב: “אנחנו מזמינים הצעות שיעסקו בסוגיות הבאות: יחסה של התנועה הקומוניסטית לציונות ולפרויקט ההתיישבות בפלסטין ההיסטורית ולעמדות השונות  שנקטה כלפיו במרוצת השנים; המשמעות של מאבק מעמדי וחלוקת העושר הכלכלי בתנאים של מאבק לאומי ועל רקע התיישבות והשתלטות מתמשכת על הקרקע ועל המרחב הפלסטיני הילידי. מהי משמעותה של פעולה ערבית-יהודית בתנאים אלה? האם ייתכן מאבק מעמדי שאינו מתייחס לסכסוך הלאומי? כיצד ניסחה התנועה את דרישותיה לשוויון במציאות כזו? איך הבינה את מושג האזרחות? כיצד אפשר לנסח, על סמך ניסיון העבר, חזון לעתיד עם משמעות רבה יותר של המושג שוויון? מה המודל אשר פיתחה התנועה בהקשר זה? עד כמה הוא הצליח והיכן כשל; המאבקים החברתיים-כלכליים של התנועה במשך מאה שנות קיומה, לרבות התמודדותה עם השאלה המזרחית והשילוב של המאבק המזרחי עם המאבק הפלסטיני; מהן הפרדיגמות של שיתוף הפעולה הזה ומה ניתן ללמוד מכך?”.

     עוד מבקשים המארגנים לדון בשאלות יחסה של התנועה הקומוניסטית לתנועה הלאומית הפלסטינית לדורותיה, ללאומיות הערבית, לנאצריזם ולמפלגת הבעת’, ובעמדותיה לגבי האביב הערבי, הסכמי אוסלו והרשות הפלסטינית. הפוליטיקה הגלובלית של התנועה והקשר בין עמדה אנטי-אימפריאליסטית לעמדה אנטי-קולוניאלית; יחסיה עם ברית המועצות והגוש המזרחי והפוליטיקה הגלובלית שלה; והדרך שבה השפיעה על הפוליטיקה המקומית בעניין ישראל-פלסטין. עם חברי הוועדה המארגנת של הכנס נמנים: ראיף זריק, עיסאם מחול, אפרים דוידי, גל הרץ, אריג’ סבאג-חורי, עבד כנאענה וראודה מורקוס.

הצעות להרצאות (עד 200 מילים), בתוספת פרטים אישיים מלאים,

נא לשלוח לדוא”ל: communism100@gmail.com